Ik ben al vaak op vakantie gegaan, vooral binnen Europa, en heb in heerlijke hotelletjes en Bed & Breakfast’s geslapen. Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland; je komt er zo met de auto. Alleen het regelen van slaapplekken kan vaak nog een gedoe zijn. Er is één ding dat ik nog nooit heb geprobeerd, en dat is je huis meenemen op vakantie. Ik heb het natuurlijk over een caravan huren.

Mijn ervaring met een caravan

Vroeger ging ik iedere vakantie met mijn moeder, broer en zus naar mijn opa’s caravan in Zeeland. Een klein lieflijk wagentje, heel ouderwets ingericht met bloemenschilderijtjes aan de muur, gehaakte kussentjes op de bank, en een zelfgemaakt stapelbed in een slaapkamertje. De caravan zelf was een oud rond ding, maar ik heb er hele fijne herinneringen aan.  Op loopafstand van het strand, omringd door gezellige buren, er is altijd wel érgens een barbecue aan, en je zit toch veilig en stevig in een mini huisje. Het is heel anders dan in een tent. Een caravan heeft vaak twee slaapkamers, plus een eethoek die je in een extra slaapplek kan veranderen, een keukentje, een heel klein toiletje, en een grote hoekbank achterin. Tenminste, zo zien de standaard caravans eruit.

Grote variatie caravans

Je hebt nu ook hele luxe uitvoeringen, die zelfs met een afstandsbediening kunnen uitschuiven zodat je extra ruimte hebt. Je kunt bij sommige wagens ook spullen op het dak opbergen, of een extra verhoogde slaapplek. Caravans komen in alle soorten en maten. Je kunt ze kopen, lenen, of huren. Het fijnste aan een caravan vind ik; je neemt je huis mee op reis. Je kunt nieuwe landen en steden verkennen, terwijl je altijd terug komt in je eigen fijne plekje.

Mijn droomvakantie

Een van mijn grootste dromen is in een caravan door Amerika trekken. Alleen ik, een partner, en onze hond. Ik wil overal doorheen; Texas, Mississippi, ik wil naar The Grand Canyon, Yellowstone Park, en uiteindelijk New York. Je betaalt niet voor hotels want je slaapt in je eigen mini huisje on the road en parkeert gewoon op een fijne plek. Soms moet je voor parken wel betalen, maar voor de rest kun je ook op parkeerplaatsen of open velden slapen. Een camping vinden is af en toe handig natuurlijk, voor het legen van het toilet, opladen van elektriciteit en wateraansluiting. Een van de meest rustgevende geluiden is veilig in je caravan slapen, met het getik van de regen op het plafond. Klein maar fijn. Ik droom nog even weg..