Het is algemeen bekend dat shoppen voor de meeste mannen niet hun meest favoriete bezigheid is. Het liefst kopen ze alles wat ze nodig hebben in een winkel en gaan ze weer zo snel mogelijk naar huis. Even de moeite nemen of gezellig een dagje op stap ervan maken zit er meestal niet in. Toch is het eens in het jaar nodig om de kledingkast weer te vullen met nieuwe items. Hier wat tips waardoor je gerichter kan shoppen en het dus allemaal niet lang hoeft te duren.

Pasvorm

Het eerste waar je naar kijkt bij het aantrekken van een nieuw shirt of een nieuwe broek, is de pasvorm. Ook al vind je het shirt of de broek te gek, als de pasvorm niet juist is voor jou moet je het niet doen. Uit gemak ben je snel geneigd om er maar vrede mee te hebben, maar op een gegeven moment gaat het toch irriteren. Hoe leuk je je shirt ook vindt, als het te strak of te wijd zit heb je er ook niets aan. Je kan je ook altijd nog even laten adviseren door de winkelmedewerkers welke maat bij jou past.

Kwaliteit

Hetzelfde geldt voor kwaliteit. Dit kan je niet per se met het blote oog zien, maar kan je ook voelen. Slechtere kwaliteit kan minder comfortabel zijn, kan een vervelend materiaal hebben waar je snel in zweet en kan een minder lange levensduur hebben. En je moet het maar zo zien: je shopt bijna nooit dus wat is het probleem om die paar keer in het jaar goede kleding aan te schaffen? Dan doe je er alleen maar langer mee en heb je er langer plezier van. Dit houdt ook in dat je minder snel weer op pad hoeft voor een vervanging….

Merken

Als je van merken houdt en specifiek opzoek bent daarnaar, ben je gericht aan het shoppen. Je kan meestal gewoon naar de winkel van het merk gaan en slagen. Maar niet alle merkkleding hebben eigen winkels. Denk aan Patagonia. Patagonia is een merk wat sinds 1973 de beste outdoor kleding aanbiedt. Denk aan technische jassen, modieuze details zoals gelijmde naden en praktische toevoegingen zoals beschermende lagen, etc. Patagonia is een merk dat niet een eigen winkel heeft, maar verkocht wordt bij andere sportieve winkels en webshops.

Kleuren

Het is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk dat je let op kleuren. Als je een lichtblauwe broek hebt gekocht met een lichtblauw shirt, moet je er wel rekening mee houden dat dat geen goede combinatie is. Kleuren zoals wit, zwart, khaki, grijs, licht-of donkerblauw passen overal bij. Als je no go’s met combineren wilt voorkomen, let dan vooral op deze kleuren.