De zomer is voorbij en we gaan al richting de feestdagen. Dat betekent natuurlijk dat er weer een vakantie aankomt om weer lekker te genieten. Ben je dit jaar in de zomer al lekker op vakantie geweest en heb je nog geen idee waar je deze winter wilt doorbrengen dan ben je zeker niet de enige. Je twijfelt niet over het feit dat je op vakantie wilt gaan, maar wat de bestemming moet worden is niet duidelijk. Je kunt zelf bepalen wat voor soort je vakantie gaat boeken, maar in de koudere tijd van het jaar is het natuurlijk wel leuk om naar de warmte te vluchten. In deze blog hebben wij de beste bestemmingen voor een vakantie in de winterperiode voor je op een rij gezet.

Niet te ver van huis

Als je dicht bij huis blijft is het vaak niet zo warm in de wintermaanden. Je  zou in de winter bijvoorbeeld niets te zoeken hebben in Spanje als zin hebt in een zonvakantie. Voor vakanties om aan het strand te liggen moet je in deze periode van het jaar toch iets verder weg plezier zoeken. Europa gaat het in zijn geheel niet worden, want zelfs op de plekken waar het niet echt koud is,  zal je niet kunnen zonnen op het strand.  Wil je toch niet te lang vliegen dan is een vakantie in Afrika een goed alternatief. Gambia is dan een goede keuze.Je kunt er voor voordelige prijzen terecht voor een warme zonvakantie.

Iets langer vliegen

Is het voor jou geen probleem om wat langer te vliegen dan kun je kiezen voor een vakantie op een eiland. Dit zijn vaak de vakanties waar je echt tot rust komt én goed kunt genieten. Of je nu gaat voor een all-inclusive  verblijf of liever een appartement huurt moet je helemaal zelf weten. Mocht je voor het laatste kiezen dan moet je er rekening mee houden dat je wel informatie opzoekt over de buurten die je gaat bezoeken. Een goedkope vakantie Aruba, Curaçao of Bonaire is heerlijk om de wintermaanden door te brengen. Het kost iets meer, maar dan heb je wel wat.

Amerika is de place to be

Je kunt aan het einde van het jaar ook prima naar de Verenigde staten gaan om van warmte genieten. Het land kent een hoop verschillende klimaten. Ook daar vind je warmere gebieden in het  zuidwesten en het zuidoosten. Naast de warmte kun je er ook prima shoppen en dus is  het de perfecte vakantie om shoppen en zonnen te combineren.