We zijn allemaal anders – gelukkig maar. Dat zorgt voor heerlijke variatie en genoeg keuze. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het boeken van een perfecte vakantie. Aangezien iedereen anders is, heeft niet iedereen dezelfde wensen. Jouw perfecte holidayz is waarschijnlijk niet gelijk aan die van je ouders of je nichtjes. Over het algemeen zijn vakantiegangers onder te verdelen in ongeveer 5 types: de allesweter, de ontdekker, de cultuursnuiver, de ontspanner en de genieter. Voor elk type is er eenvoudig de perfecte vakantie te vinden, je moet alleen weten waar jij toe behoort. Daar ga ik je vandaag bij helpen. Gewapend met mijn ervaring en kennis vertel ik voor elk type vakantieganger de perfecte holidayz!

De allesweter tegenover de ontdekker

Geen types staan zo enorm tegenover elkaar als de allesweter en de ontdekker. Een allesweter doet de nodige voorbereiding voor een vakantie. Je zoekt een bestemming, leest alles wat er te lezen valt en je stippelt jouw hele holiday uit. Ben jij zo’n allesweter? Dan raad ik persoonlijk een all-inclusive vakantie aan. Daarbij heb je alles in de hand en hoef je niet te veel vooronderzoek te doen. Zo kun je nog steeds met een gerust hart op vakantie gaan en echt even ontspannen.

Ben jij eerder iemand die gewoon gaat? Doe jij geen onderzoek voordat je het vliegtuig instapt? Dan raad ik een surprise holiday aan. Daarbij geef je alleen aan wat je voorkeuren zijn. Vervolgens krijg je op de dag van vertrek pas te horen wat je gaat doen. Dat is pas een ultieme ontdekkingsreis! Is dat iets te prijzig of te gek voor jou als ontdekker? Overweeg dan een leuke stedentrip! Tijdens een stedentrip is het juist de bedoeling om een beetje verdwaald te raken. Dan ontdek je vaak een hele andere kant van een stad.

De cultuursnuiver versus de ontspanner

Naast de allesweter en ontdekker zijn er nog de cultuursnuiver en ontspanner die je tegenover elkaar kunt zetten. Je bent een cultuursnuiver als je maar al te graag de lokale cultuur ervaart tijdens een vakantie. Het liefst loop jij uren door musea, struin je de stad af voor dat ene unieke monument en ben jij niet weg te slaan bij de lokale lekkernijen. Mijn advies voor je: boek een vakantie naar een bestemming met veel cultuur. Dan hoef je niet al te veel moeite te doen om aan je nodige dosis cultuur te komen.

Vind  jij al die cultuur wel leuk, maar gaat jouw voorkeur uit naar ontspannen? Wil je simpelweg tot rust komen en niet te veel moeite doen? Dan kan ik persoonlijk een vakantie naar de zon aanraden. Stel je eens voor: dag in dag uit spendeer je aan het strand of het zwembad met een boek of je iPad. Het enige dat je hoeft te doen is een verkoelende duik nemen als de zon even te warm wordt. Dat is echt ultiem ontspannen als je het mij vraagt!

Last but nog least; de genieter

Ten slotte is er nog een type vakantieganger waar niemand omheen kan: de genieter. Jij gaat op vakantie om te genieten. Regelmatig wordt de term ‘bourgondiër’ gebruikt om jou te beschrijven. Dan kan ik echt een culinaire vakantie aanraden. Tijdens het boeken moet je even controleren of er interessante culinaire bestemmingen tussen staan. Denk bijvoorbeeld aan Porto, Rome of Bali. Wees daarbij niet bang om nieuwe dingen te gaan proberen. Soms geniet je juist van de meest onverwachte ervaringen tijdens jouw perfecte holidayz!