Mijn vrouw en ik proberen het minstens 1x per jaar te doen: Wij gaan naar schiphol toe met twee goed gevulde koffers en kopen twee last-minute tickets naar welke bestemming dan ook. Dit zorgt elke keer weer voor een leuke verrassing, want je weet nooit van te voren waar je heen gaat. Dit maakt het pakken van je koffer echter wel lastig. Je weet namelijk niet wat voor weer het is, wat je gaat doen en wat je mee moet. In deze blog geef ik een aantal tips over hoe je toch nog voorbereid op vakantie kan gaan, voor in hoeverre dat mogelijk is.

Kleding voor alle temperaturen

Met een last minute reis kan je in elk land belanden, en dus ook in elk klimaat. Je kan eindigen in een warm tropisch land, een land met kou en sneeuw, of een land waar het net zo regenachtig is als hier. Hoe weet je nou wat voor kleren je mee moet nemen? Hier is eigenlijk maar 1 goed antwoord op: Dat weet je niet. Dit zorgt ervoor dat je heel tactisch moet denken op het moment dat je je koffer inpakt. Denk bijvoorbeeld aan kledingstukken zoals een afritsbroek of vesten en truien die je mogelijk over elkaar aan zou kunnen trekken.

Goede schoenen

Goede schoenen zijn enorm belangrijk op een last-minute reis. Het kan zijn dat je eindigt in een land waar je alleen maar aan het strand ligt, dan is dit niet zo’n must. Het probleem is dat je dit niet weet van te voren. Het kan dus zomaar zijn dat het een citytrip of natuurvakantie wordt. Neem dus zeker goede schoenen mee waarmee je in elke omgeving goed en lang kan lopen. Zelf neem ik altijd mijn schoenen van Mason Garments mee. Deze zijn van goede kwaliteit dus ik kan het hier lang op uithouden. Bovendien zijn ze ook nog eens leuk en modebewust, dus ik heb er wel nog wat aan als het uiteindelijk een strandvakantie wordt.

Een fijne rugzak

Ongeacht waar je heen gaat, je zult hoe dan ook uitstapjes maken. Of het nou een uitstapje is naar een dorpje in de buurt, een museum of een wandeling in de natuur, een rugzak kan je altijd wel gebruiken. Omdat je natuurlijk niet weet hoe vaak je deze rugzak op je rug zal moeten hebben, is het fijn om zeker te weten dat je een tas van goede kwaliteit hebt.