Je word gebeld door je mentor van de middelbare school en deelt je mee dat je met vlag en wimpel bent geslaagd! Gefeliciteerd, maar is de vraag ooit bij je opgekomen wat nou eigenlijk een wimpel is? Ik ben het gaan opzoeken op internet en kwam tot een leuke ontdekking.
Een wimpel hangt naast de vlag, het is dat stukje lang werpende stof wat op de bovenkant is vast gemaakt. Het maakt de vlaggenmast dus helemaal af! Weer wat geleerd vandaag.

 

Gek op wimpels!

Ja ik ben er helemaal fan van. Bij mijn zoektocht kwam ik er namelijk achter dat je zoveel verschillende wimpels hebt. Niet alleen een oranje die je vaak ziet naast de Nederlandse vlag, maar ook van alle dorpen en steden die je je maar kunt bedenken. Hoe gaaf zal het staan om naast je Nederlandse vlag jouw trots op het dorp te laten zien. Bijvoorbeeld een Nederlandse vlag met daarnaast een wimpel met het logo van zeeland erop. Dat maakt jouw vlaggenmast toch helemaal compleet! Wat een complimenten en leuke reacties zal je kijken van je buren.
overigens kwam ik er ook achter dat je ze van je provincie kunt bestellen.

 

Opzoek naar een origineel kraamcadeau?

Daar ben ik echt op slag verliefd op. Ik kwam op een website hele leuke wimpels tegen met de tekst er op “super papa”. Bijna iedere kersverse ouders hebben de vlag buiten hangen, hoe gaaf is deze toevoeging? Dan heb je eindelijk een heel origineel kraamcadeau.

 

Zet jouw moeder eens in het zonnetje

Voor de mama’s hebben ze verschillende wimpels ontworpen voor moederdag. De ene nog vrolijker dan de andere. Ik zie het al helemaal voor me wanneer mijn moeder uit haar werk komt en er hangt een wimpel aan de vlaggenmast met daar op “ fijne moeder dag”
Voor de creatieve kinderen hebben ze ook een gedeeltelijk lege vlag die je kunt bestellen waarbij je speciale stiften meegeleverd krijgt. Dan kun je zelf een tekst eop zetten wat echt bij jouw moeder past, of kan je er nog mooie hartjes of bloemetjes op tekenen. De wimpel kun je gewoon veilig buiten hangen, de stiften lopen niet uit. Dit creatieve pakket hebben ze overigens ook voor vader dag. Het zal een blijvende herinnering zijn wanneer jij je vader of moeder hebt verrast met jouw zelf versierde wimpel.

Pak jij ook uit met de feestdagen?

Met Pasen staan de kuikentjes door het heel het huis verspreid en met kerst staat de kerstboom in het midden van de woonkamer te pronken. Binnen is het compleet versierd met de desbetreffende feestdag. Heb je er ooit wel eens over nagedacht om de buitenkant van jouw huis een persoonlijke touch te geven? Ook dat kan met de wimpels. Ze hebben namelijk een wimpel met de tekst “vrolijk Pasen” en “ fijne feestdagen”  hoe leuk is dat wanneer er iemand langs jouw huis loopt?